Activiteiten

ma di wo do vr za zo
1
3
4
5
7
8
10
11
12
14
15
17
18
19
21
22
24
25
26
27
Datum : 27 september 2021
28
29
30
Datum : 30 september 2021

Wedstrijden

Klik hierboven op de gekleurde datum om te zien welke activiteit er plaats vind.

Laatste Nieuws

volle bakKlik HIER de uitslag van de op zaterdag 22 Oktober verschoten GKG wedstrijd bij SV Vechtdal.
Er werd goed geschoten werd getuige deze kaart van 300 punten, er was er nog een.

gkg browning bar longtrac eclipse

Hierbij de uitslag van de op 30 april verschoten GKG wedstrijd, klik HIER om de uitslag te bekijken, iedereen bedankt voor de deelname en zien u graag bij een volgende wedstrijd weer terug.

Bang

Service Pistol (SePi) en Militair Pistool (MiPi)
Regelmatig worden er avonden georganiseerd waarop de discipline Service Pistol en Militair Pistool kunnen worden geschoten. Doorgaans kan dit 1 x per 4 weken, steeds op dinsdagavond. Deze avonden worden altijd goed bezocht, want deze spannende en dynamische disciplines worden geschoten onder tijdsdruk, wat toch wel een verschil is met het meer statische schijfschieten. Daarnaast is het een gewoon ontzettend gezellige ploeg schutters, en dat is ook belangrijk natuurlijk!

Service Pistol
In eerste instantie was dit nog een "alternatieve discipline" maar inmiddels is deze ook door de KNSA gereglementeerd.
Het pistool of de revolver mag met twee handen worden vastgehouden. Er wordt op 2 kaarten geschoten en alle series zijn vanuit staande houding, dus ook prima geschikt voor mensen die niet meer de jongsten zijn. Er wordt geschoten met grootkaliber pistolen (of revolvers, als je van een uitdaging houdt!) maar er is ook een “Minor” klasse waarin je met een klein kaliber pistool mag deelnemen, dus ook toegankelijk voor minder ervaren leden. Tussen de series wordt niet afgeplakt, waardoor SePi een veel snellere doorlooptijd kent dan MiPi.

Een serie SP ziet er als volgt uit;
Volgens het KNSA-reglement is er geen proefserie, maar wij doen hem wel. De proefserie is gelijk aan serie 1.
1. De eerste serie bestaat uit 6 schoten op de linker schijf , afstand 25 meter in 15 seconden.
2. De tweede serie bestaat uit 3 schoten op linker schijf en 3 schoten op de rechter schijf, afstand 20 meter in 10 seconden.
3. De derde serie bestaat uit totaal 6 schoten, 3 series van 2 schoten telkens in 3 seconden op de rechter schijf. Afstand is 15 meter.
4. De vierde serie bestaat uit 3 schoten op de linker- en 3 op de rechter schijf, afstand 10 meter in 6 seconden.

Militair Pistool
Indien gewenst kan ook de discipline Militair Pistool worden geschoten. De huidige deelnemers vinden SePi leuker maar trainen voor MiPi kan dus nog steeds.
De meer ervaren schutters kennen deze discipline vast wel, voor degenen die er niet bekend mee zijn:
Voordat de wedstrijd of training begint, mogen 6 proefschoten worden afgevuurd in 3 minuten (als in serie 1).
1. De eerste oefening bestaat uit een precisieserie van 6 schoten op 1 schijf, afstand 25 meter in 3 minuten in de staande houding.
2. De tweede oefening bestaat uit een serie van 6 schoten op 1 schijf, afstand 20 meter in 15 seconden in de staande houding.
3. De derde oefening bestaat uit een snelvuurserie met vuur verdelen van 6 schoten op 2 schijven (3 schoten per schijf), afstand 20 meter in 12 seconden in de knielende houding.
4. De vierde oefening bestaat uit vuur verdelen van 6 schoten op 3 schijven (2 schoten per schijf), afstand 15 meter in 9 seconden in de staande houding.

Alle series worden geschoten met 1 hand aan het grootkaliber wapen. 
Vanzelfsprekend heeft de veiligheid de grootse prioriteit; iedere trainingsavond start met een veiligheidsbriefing die VERPLICHT IS voor alle schutters, en tijdens het schieten staat een baancommandant direct achter de schutters om de veiligheid te waarborgen.
De series van zowel SePi als MiPi worden overigens gestart en beëindigd door een elektronisch aangestuurde toeter die door de baancommandant wordt bediend.
Wanneer u geïnteresseerd bent geraakt, meldt u zich bij Jan van O. U wordt dan in de verzendlijst opgenomen en u krijgt ongeveer een week voor de geplande schietavond een herinnerings-uitnodiging in uw mail. En uiteraard krijgt u direct de reeds geplande data.
Graag tot ziens op de training!
Jan.

aed logo

Het zal u niet ontgaan zijn; al geruime tijd hangt er een AED (Automatische Externe Defibrillator) in de kantine. 
Omdat het wel handig is, als mensen ook weten hoe ermee om te gaan, heeft de vereniging ruim 2 jaar geleden een aantal cursusavonden doen plaatsvinden, waarin met name baancommandanten een training reanimatie en bedienen AED hebben gevolgd. Deze training is belangeloos gegeven door één onzer leden. De training neemt 1 avond in beslag.

Nu zijn we inmiddels ruim 2 jaar verder en het is tijd voor een opfris/herhalingscursus, in de Baancommandantenvergadering is afgesproken dat alle baancommandanten (voorzover niet reeds in bezit van geldig reanimatiecertificaat) hieraan meedoen. Ook omdat het kunnen reanimeren uitstekend past in de maatschappelijke rol die een sportvereniging heeft, is door het bestuur besloten, deze cursus  open te stellen voor alle leden van de Schietvereniging Vechtdal, met een warme aanbeveling. 

Om logistieke redenen is het prettig om vooraf te weten hoeveel mensen hiervan gebruik willen maken; hiertoe is een intekenlijst opgehangen boven het presentieregister in de hal van de SV. Graag willen wij u verzoeken om in te tekenen wanneer u geïnteresseerd bent, dan kunnen wij,- afhankelijk van de vraag-, een aantal avonden inplannen waarop deze cursus kan worden gegeven. Als sluitingsdatum voor inschrijving willen wij een maand na het uitkomen van de Nieuwsflits voorstellen, waarna wij vorm en inhoud aan e.e.a. gaan geven .

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van SV Vechtdal

IMG 0004

 
Bedrijvenschiet toernooi.

De concentratie was weer hoog bij de schutter van het bedrijvenschiet toernooi, er werd fanatiek geschoten en daarna in de kantine werd druk gerekend hoeveel punten ze moesten hebben om een plaats bij de eerste drie te behalen. Voor een aantal teams is dat gelukt en wie dat zijn kun je zien in de wedstrijduitslag die je HIER kunt bekijken of uitprinten.
Klik HIER voor de uitslag van de filnale, HIER voor een foto van de prijswinnaars

Sponsors

Routebeschrijving

Klik op het GOOGLE logo voor een routebeschrijving.

SV Vechtdal

Haersolteweg 12

7722 SE Dalfsen

Tel.:0529 434344

Rabobank

NL59 RABO 0312 8350 51


 

Voor vragen en info over de vereniging klik op CONTACT

Privavyverklaring SV Vechtdal