Datum : 15 juli 2019
Datum : 25 juli 2019
Datum : 29 juli 2019
Datum : 30 juli 2019

Op dit moment zijn er tot de zomervakantie nog geen wedstrijden gepland, na de zomervakantie wel:
Zaterdag 5 Oktober 2019 GKG wedstrijd 50m, dit keer zonder stof, we hebben een nieuwe kogelvanger!

Bang

Service Pistol (SePi) en Militair Pistool (MiPi)
Regelmatig worden er avonden georganiseerd waarop de discipline Service Pistol en Militair Pistool kunnen worden geschoten. Doorgaans kan dit 1 x per 4 weken, steeds op dinsdagavond. Deze avonden worden altijd goed bezocht, want deze spannende en dynamische disciplines worden geschoten onder tijdsdruk, wat toch wel een verschil is met het meer statische schijfschieten. Daarnaast is het een gewoon ontzettend gezellige ploeg schutters, en dat is ook belangrijk natuurlijk!

Service Pistol
In eerste instantie was dit nog een "alternatieve discipline" maar inmiddels is deze ook door de KNSA gereglementeerd.
Het pistool of de revolver mag met twee handen worden vastgehouden. Er wordt op 2 kaarten geschoten en alle series zijn vanuit staande houding, dus ook prima geschikt voor mensen die niet meer de jongsten zijn. Er wordt geschoten met grootkaliber pistolen (of revolvers, als je van een uitdaging houdt!) maar er is ook een “Minor” klasse waarin je met een klein kaliber pistool mag deelnemen, dus ook toegankelijk voor minder ervaren leden. Tussen de series wordt niet afgeplakt, waardoor SePi een veel snellere doorlooptijd kent dan MiPi.

Een serie SP ziet er als volgt uit;
Volgens het KNSA-reglement is er geen proefserie, maar wij doen hem wel. De proefserie is gelijk aan serie 1.
1. De eerste serie bestaat uit 6 schoten op de linker schijf , afstand 25 meter in 15 seconden.
2. De tweede serie bestaat uit 3 schoten op linker schijf en 3 schoten op de rechter schijf, afstand 20 meter in 10 seconden.
3. De derde serie bestaat uit totaal 6 schoten, 3 series van 2 schoten telkens in 3 seconden op de rechter schijf. Afstand is 15 meter.
4. De vierde serie bestaat uit 3 schoten op de linker- en 3 op de rechter schijf, afstand 10 meter in 6 seconden.

Militair Pistool
Indien gewenst kan ook de discipline Militair Pistool worden geschoten. De huidige deelnemers vinden SePi leuker maar trainen voor MiPi kan dus nog steeds.
De meer ervaren schutters kennen deze discipline vast wel, voor degenen die er niet bekend mee zijn:
Voordat de wedstrijd of training begint, mogen 6 proefschoten worden afgevuurd in 3 minuten (als in serie 1).
1. De eerste oefening bestaat uit een precisieserie van 6 schoten op 1 schijf, afstand 25 meter in 3 minuten in de staande houding.
2. De tweede oefening bestaat uit een serie van 6 schoten op 1 schijf, afstand 20 meter in 15 seconden in de staande houding.
3. De derde oefening bestaat uit een snelvuurserie met vuur verdelen van 6 schoten op 2 schijven (3 schoten per schijf), afstand 20 meter in 12 seconden in de knielende houding.
4. De vierde oefening bestaat uit vuur verdelen van 6 schoten op 3 schijven (2 schoten per schijf), afstand 15 meter in 9 seconden in de staande houding.

Alle series worden geschoten met 1 hand aan het grootkaliber wapen.
Vanzelfsprekend heeft de veiligheid de grootse prioriteit; iedere trainingsavond start met een veiligheidsbriefing die VERPLICHT IS voor alle schutters, en tijdens het schieten staat een baancommandant direct achter de schutters om de veiligheid te waarborgen.
De series van zowel SePi als MiPi worden overigens gestart en beëindigd door een elektronisch aangestuurde toeter die door de baancommandant wordt bediend.
Wanneer u geïnteresseerd bent geraakt, meldt u zich bij Jan van O. U wordt dan in de verzendlijst opgenomen en u krijgt ongeveer een week voor de geplande schietavond een herinnerings-uitnodiging in uw mail. En uiteraard krijgt u direct de reeds geplande data.
Graag tot ziens op de training!
Jan.